WhatsApp-Image-20160615 (4)El Grup Blauplat, i en concret el seu establiment Tribeca Restaurant, va tenir l’honor de comptar el passat 15 de juny amb un visitant d’excepció: Josep M. Bartomeu, president del Futbol Club Barcelona.

Bartomeu va participar en un dinar organitzat per la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya, entitat que va néixer fa quatre anys amb l’objectiu de facilitar les relacions comercials entre Brasil i Catalunya. En aquest context relacional entre ambdós països, és evident el protagonisme que té el F.C. Barcelona. Bartomeu va voler destacar la bona feina que està duent a terme la Cambra i el creixement que està experimentant; igualment va posar en valor actes com l’organitzat al Tribeca Restaurant.

Al llarg de tot l’acte, el president del club barceloní es va mostrar molt proper i obert a parlar de tots els temes d’actualitat de l’entorn blaugrana, fins i tot dels més polèmics.  Preguntat per la seva experiència al Tribeca Reataurant, va respondre: “Estic encantat, sempre m‘he sentit molt ben acollit als establiments del Grup Blauplat. El menú d’avui ha estat fantàstic: el lingot es desfeia a la boca…”.

Hem recollit alguns dels intercanvis que es van donar entre Josep Maria Bartomeu i els convidats.

Sr. Bartomeu, per què el Barça ha pactat amb la Fiscalia arran el fitxatge del jugador Neymar?
Malgrat que el Barcelona havia fet les coses bé, els nostres assessors ens van aconsellar que la Junta arribés a un pacte amb la Fiscalia per evitar riscos i que l’import a pagar fos molt més elevat. Per evitar que torni a passar una cosa així, hem establert un sistema de control per protegir els executius.

Hi ha novetats sobre el projecte Espai Barça?
La remodelació de les instal·lacions que el Club té al barri de Les Corts començarà a ser una realitat l’any 2018 amb la inauguració del nou Miniestadi. Seguirà al Palau Blaugrana i el projecte conclourà l’any 2021. La previsió és finançar un terç de l’Espai Barça amb recursos propis, finançar amb recursos aliens un altre terç i obtenir el restant del patrocinador que li posi nom al projecte. Intentarem que aquest sigui prou important per haver de demanar el mínim de finançament.

WhatsApp-Image-20160615 (1)És bona la relació amb l’alcaldessa Colau?
És molt bona. L’alcaldessa de Barcelona està totalment d’acord amb la remodelació de l’Espai Barça, ja que serà un espai obert, a excepció del Camp Nou. I, que no pateixin els socis, que el Barça sempre serà dels socis.

Quina vinculació té el FC Barcelona amb Brasil?
El Barça és un bon ambaixador a qualsevol lloc del món. Som un club diferent, molt preocupat pels nens que estan en risc. Al Brasil, la Fundació del Club té vàries escoles de nens amb la finalitat de transmetre els valors i el sistema del Barça, no amb la intenció de formar grans futbolistes. També hi ha penyes. Després de consolidar l’oficina oberta a Nova York, tenim en projecte obrir una altra oficina al Brasil; en principi no estarà ubicada a la ciutat de Rio.

Quin creu que és actualment el mercat amb més projecció?
El mercat asiàtic és el futur. També volem obrir una oficina a la Xina.

Quin paper hi juga el planter al Barça?
El paper de la Masia és fonamental. Tanmateix, depèn de l’entrenador del primer equip que hi confiï més o menys en els jugadors formats a la casa. La situació ideal seria que hi hagués una bona barreja de jugadors de la pedrera i de fora.

Quin serà el nom del nou estadi?
S’ha de diferenciar entre el patrocinador de l’Espai Barça i el del Club, ja que no té perquè ser el mateix. Al setembre es coneixerà quin és el nom que portarà la samarreta del Barça. Pot ser Qatar o no…

Per què creu que els noms de Messi i Neymar estan sota sospita per suposats delictes econòmics?
És curiós que els noms que surten siguin gairebé sempre de jugadors del Barça, sobretot quan el club guanya.

Està a favor d’aplicar les noves tecnologies al futbol?
Totalment d’acord, ajudaria molt. No obstant, les normes del futbol les dicten tres persones d’edat bastant avançada i sembla que serà difícil aplicar aviat les noves tecnologies als partits. Al Barça utilitzem uns GPS que ens ajuda molt, fins i tot per determinar l’estat de forma del jugador.

WhatsApp-Image-20160615 (6) WhatsApp-Image-20160615 (7)