Tapa solidàriaEl Grup d’Hostaleria Blauplat -integrat per Masia Can Ametller, Cafè Auditori, Restaurant Tribeca, Boix ZAL Restaurant i Boix Càtering – ha posat en marxa un projecte solidari per recolzar l’Associació Ajudem-nos. Es tracta del “Postre Solidari” i la “Tapa Solidària”, dues variants d’una mateixa campanya: els clients que trien un d’aquests àpats contribueixen amb un petit donatiu de 50 cèntims a finançar l’associació; Grup Blauplat, per la seva banda, fa un altre donatiu per la mateixa quantitat. És a dir, per cada Postre i Tapa Solidària que se serveix en els locals Blauplat, Ajudem-nos rep 1 euro.

Begoña Viñallonga és una de les cares visibles de l’Associació Ajudem-nos, juntament amb Alícia Bernes. Totes dues provenen professionalment del Tercer Sector, on van viure en primera persona les dificultats econòmiques que pateixen les entitats més petites, sobretot arran la crisi i el descens de les subvencions. Aquesta problemàtica va ser el punt de partida d’Ajudem-nos.

Begoña, per què va néixer Ajudem-nos?
El nostre principal objectiu era buscar recursos econòmics per recolzar les associacions més petites i fer possible que tiressin endavant la seva acció social. Tant l’Alícia Bernes com jo mateixa hem treballat en entitats del tercer sector i tenim experiència en la recerca de fons públics, sobretot a través de subvencions. Mitjançant Ajudem-nos, posem els nostres coneixements i el nostre treball al servei d’aquelles ONGs perquè trobin el finançament que necessiten.

Ajudem-nos va començar a caminar fa poc més d’un any. Com ha estat rebuda la vostra iniciativa?
Molt bé. Actualment ja hem signat convenis amb 15 associacions, principalment de Sant Cugat, Barcelona i Terrassa. Els seus àmbits d’actuació són molt diversos: salut, teràpies alternatives, grups de suport a col·lectius vulnerables…

Com es concreta la vostra col·laboració?
Cada entitat té les seves pròpies necessitats. En alguns casos ens centrem en ajudar-los en la captació de fons o els oferim recolzament tècnic quan la gestió de l’associació està en mans de persones voluntàries. També promovem accions de Responsabilitat Social Corporativa amb empreses que creuen en una economia fonamentada en els valors. Pintxo solidari Ajudem-nos_web

En aquest context d’economia amb valors s’enquadra la col·laboració engegada amb Grup Blauplat. Quina valoració en feu des d’Ajudem-nos?
Amb les postres i la tapa solidaris estem recaptant fons per a l’Associació Catalana per al Parkinson, que atén a persones afectades per la malaltia del Parkinson i als seus familiars. Estem profundament agraïts a Grup d’Hostaleria Blauplat per la iniciativa. A més de recaptar diners, és un gran pas perquè tothom prengui consciència de la importància de fer una economia basada en els valors i amb fons social. Aquesta col·laboració n’és un bon exemple.

També es pot col·laborar amb l’Associació Ajudem-nos fent-se soci, fent un donatiu o finançant un projecte concret. Més informació a www.ajudem-nos.org